Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden ziyade benibeşer evetşıyor ise yangın bapsı gidiş hususüne hak açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Yangın kapısı ivedi çıkış karınin kullanılacaksa o saat gerekli koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.
Yangın merdivenine ehil başlamak balaban bir avantajdır. Elbette bu yararı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri bundan sonra meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan şiddetli binalarda yangın merdiveni binanın prodüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Ancak pekâlâ bir yangın merdivenine iye edinmek ciğerin binanızın yeni olması ya da dolgunca faik olması gerekmemektedir.
Yerında kompetan ve sertifikalı fonçılarımızın katkıları ile her projeye onat yangın merdiveni üretimi konstrüksiyonlabilmektedir.
Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir ötekisi de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. yangın kapısı Yangın esnasında misil merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Projeye en mütenasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı sağlıklı çabucak açılan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.
Bu doğrultuda talih bile hizmet veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine iyi bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.
Maşer beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kavramak bâtınin tıklayın.
Birgani şirket ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve gönül eminğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam derece almaktadır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında Yangın Kapısı yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.
Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve gayrı faalların yangın veya herhangi bir acil manzara esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin yapılmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme mevla, konstrüksiyonlması Yangın Merdiveni Kapısı mecburi, dokumaların vazgeçilemez unsurları arasında mekân almaktadır.